Kurumsal Haberler

IC Enterra Yenilenebilir Enerji sürdürülebilir bir gelecek için COP28’de yer aldı

27 Aralık 2023 Çarşamba
Tüm faaliyetlerini gelecek nesillere karşı olan sorumluluğunun bilinciyle yürüten IC Enterra Yenilenebilir Enerji, bu yıl Dubai’de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’na (COP28) katılan şirketler arasındaydı. 

İnsanlığın geleceğini tehdit eden iklim değişikliğine karşı toplumun her kesimine görev düşerken bu yıl başkanlığını Birleşik Arap Emirlikleri’nin yürüttüğü Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nın (COP28) katılımcıları arasında IC Enterra Yenilenebilir Enerji A.Ş. de yer aldı. 

Enerji sektöründe, tüm çalışmalarını dünyaya saygılı bir üretim felsefesi ile yürüten IC Enterra Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilir bir geleceğin izinden ayrılmamak ve bu yöndeki gelişmeleri yakından takip etmek hedefi ile COP28’de İklim değişikliği Konferansı’ndaki pek çok oturumu yakından takip etti. 

30 Kasım-12 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilen, final metni 13 Aralık’ta açıklanan COP28’teki oturumlarda grup adına bulunan şirket yetkilileri Atlantic Counsil’in programlarında da katılımcı olarak yer aldı. Böylece küresel enerji sektöründeki gelişmeler küresel ısınmayı 1,5 derecede sabit tutma amacının canlandırılması ve hükümetlerin iklim eylemi vaatlerini yerinde gözlemlendi.